Barroso

Tíz év után ma távozik Barroso

Az európai integrációt előmozdítónak és az eseményekkel sodródó passzívnak is nevezték az előző Európai Bizottságot és elnökét, José Manuel Barrosót, aki tíz év után ma távozik a brüsszeli testület éléről

Recesszióba kerülhet-e újra az euroövezet?

Az Európai Bizottság elnöke szerint nem kell tartani attól, hogy az euróövezet ismét recesszióba süllyed. Londoni pénzügyi elemzők szerint ugyanakkor az euróövezet nem jár messze az újabb recessziótól, és a rendkívül gyenge növekedési és inflációs környezetben csak idő kérdése, hogy az eurójegybank (EKB) mikor kényszerül a teljes körű mennyiségi enyhítés elkezdésére.

Barroso odaszúrt Orbánnak a tízezer milliárd forintos megállapodás aláírásán

José Manuel Barroso ma Budapesten átadta Orbán Viktornak a 2014-2020 közti partnerségi megállapodást. Összességében 34 milliárd euróról beszélünk. A kohéziós alapoknál 21,9 milliárd euró, a vidékfejlesztésnél 3,4 milliárd, a halászati ágazatban 39 millió euró támogatásban részesül Magyarország.

Az EB támogatásáról biztosította Barroso Szerbiát

Az Európai Bizottság (EB) támogatásáról biztosította Szerbiát José Manuel Barroso, az EB leköszönő elnöke, aki vasárnap Belgrádban Aleksandar Vucic szerb miniszterelnökkel a nyugat-balkáni ország európai integrációjáról tárgyalt.
Világgazdaság Piactér