békés

Több helyen tűz ütött ki a tikkasztó hőség miatt

Tíz hektárnyi lábon álló gabona kapott lángra a Pest megyei Kocsér külterületén, itt a tüzet már megfékezték, de a Békés megyei Sarkad és Sarkadkeresztúr között 30 hektáron még mindig lángol az ősgyep és a tarló. Az oltási munkálatok akár késő estig is eltarthatnak.

Kevesebb lehet a vártnál a búzatermés Békésben

A megyei és az országos növényvédelmi hatóságok is vizsgálják azt az egyelőre ismeretlen, a kalász kifehéredésével járó jelenséget, amely Békés megyében az őszi búzánál ütötte fel a fejét, és 10-50 százalékos terméscsökkenést is okozhat – hangzott el az első Békés megyei aratási bizottsági ülésen, hétfőn Békéscsabán.

További heves zivatarokra figyelmeztetnek az elkövetkezendő órákban

A következő órákban is többfelé lehet heves zivatar, illetve felhőszakadás - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délután. Az OMSZ-nál még nem sikerült elhárítani a korábbi villámcsapás okozta technikai hibát, így veszélyjelzési információik továbbra sem frissülnek.

Felhőszakadás miatt több megyében másodfokú riasztás, a Hungaroring is ázhat

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat vasárnap kora délután Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Pest megye több térségére. Ezeken a területeken már a következő órákban lehetnek olyan heves esőzések, amelyek során rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső hullhat. Az előrejelzések szerint a következő órákban a mogyoródi Hungaroringen is lehet felhőszakadás, heves zivatar.

A havazás miatt 140 műszaki mentéshez riasztották a tűzoltókat

A télies időjárás miatt szombaton 140 műszaki mentéshez riasztották a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit az ország közútjain bekövetkezett balesetekhez – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője vasárnap.
Világgazdaság Piactér