Cégvilág

Több helyen tűz ütött ki a tikkasztó hőség miatt

Tíz hektárnyi lábon álló gabona kapott lángra a Pest megyei Kocsér külterületén, itt a tüzet már megfékezték, de a Békés megyei Sarkad és Sarkadkeresztúr között 30 hektáron még mindig lángol az ősgyep és a tarló. Az oltási munkálatok akár késő estig is eltarthatnak.

Több mint tíz hektárnyi lábon álló gabona és sok szalmabála kapott lángra, valamint egy bálázógép is kigyulladt a Pest megyei Kocsér külterületén vasárnap, a tüzet sikerült megfékezni.

Először a bálázógép gyulladt ki, ahonnan a tűz továbbterjedt a szalmabálákra, a levágott szalmára, illetve a még lábon álló gabonára is. A lángok több közeli tanyát veszélyeztettek, ezért a nagykőrösi tűzoltókon kívül ceglédi, kecskeméti és szolnoki egységeket, valamint egy vízszállítót is a helyszínre vezényeltek.
   
Az érintett tanyák lakóinak közreműködésével sikerült megfékezni a tüzet, de az utómunkálatok még tartanak – tette hozzá a szóvivő.

Emellett csaknem 30 hektáron ég az ősgyep és a tarló, szalmabálák is lángra kaptak a Békés megyei Sarkad és Sarkadkeresztúr között.
A tűzeset miatt harmadfokú, kiemelt riasztást rendeltek el, a gyulai, a békéscsabai, a mezőberényi hivatásos és a sarkadi önkéntes tűzoltók vonultak ki. Az oltási munkálatok órákig eltarthatnak.

 

 

Sarkad békés gabona Pest megye szalmabála tűz Kocsér
Kapcsolódó cikkek