békés

Megfékezték a tüzet Sarkad térségében

2015.07.19 Olvasási idő:

Több helyen tűz ütött ki a tikkasztó hőség miatt

Tíz hektárnyi lábon álló gabona kapott lángra a Pest megyei Kocsér külterületén, itt a tüzet már megfékezték, de a Békés megyei Sarkad és Sarkadkeresztúr között 30 hektáron még mindig lángol az ősgyep és a tarló. Az oltási munkálatok akár késő estig is eltarthatnak.
2015.07.19 Olvasási idő:

Kevesebb lehet a vártnál a búzatermés Békésben

A megyei és az országos növényvédelmi hatóságok is vizsgálják azt az egyelőre ismeretlen, a kalász kifehéredésével járó jelenséget, amely Békés megyében az őszi búzánál ütötte fel a fejét, és 10-50 százalékos terméscsökkenést is okozhat – hangzott el az első Békés megyei aratási bizottsági ülésen, hétfőn Békéscsabán.
2015.06.22 Olvasási idő:

További heves zivatarokra figyelmeztetnek az elkövetkezendő órákban

A következő órákban is többfelé lehet heves zivatar, illetve felhőszakadás - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délután. Az OMSZ-nál még nem sikerült elhárítani a korábbi villámcsapás okozta technikai hibát, így veszélyjelzési információik továbbra sem frissülnek.
2014.07.27 Olvasási idő:

Felhőszakadás miatt több megyében másodfokú riasztás, a Hungaroring is ázhat

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat vasárnap kora délután Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Pest megye több térségére. Ezeken a területeken már a következő órákban lehetnek olyan heves esőzések, amelyek során rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső hullhat. Az előrejelzések szerint a következő órákban a mogyoródi Hungaroringen is lehet felhőszakadás, heves zivatar.
2014.07.27 Olvasási idő:

Némethné kérte a MÁV-ot: Mezőkovácsházán újra biztosítsák az illemhelyet

Magyarországon jelenleg a vasútállomások, megállóhelyek közel 72 százalékán nincs jegyértékesítés. Az idén megújítják az értékesítést, amit külső partnerek is elvégezhetnek, bankkártyával is vehetünk majd a vonaton jegyet.
2014.02.07 Olvasási idő:

A havazás miatt 140 műszaki mentéshez riasztották a tűzoltókat

A télies időjárás miatt szombaton 140 műszaki mentéshez riasztották a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit az ország közútjain bekövetkezett balesetekhez – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője vasárnap.
2014.01.26 Olvasási idő:

Bakondi György elégedett a tájékoztatással az intenzív havazásban

Sikeresnek nevezte a tájékoztatást, valamint az állami szervezetek és önkéntesek eddigi munkáját az intenzív havazásban Bakondi György országos katasztrófavédelmi főigazgató szombaton Pécsett.
2014.01.25 Olvasási idő:

Somogyban és Zalában másodfokú, tizenegy megyében elsőfokú riasztás van

Két megyében másodfokúra emelte a hófúvás miatt kiadott figyelmeztetését a meteorológiai szolgálat. Tizenegy megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a hófúvás, illetve a várható jelentős mennyiségű hó miatt.
2014.01.25 Olvasási idő:

Havazás - Minden út járható, nincs elzárt település az országban

Nincs elzárt település és minden út járható az országban - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombat hajnalban az MTI-vel.
2014.01.25 Olvasási idő: