Bonbonetti

Leáll a Bonbonetti nagykanizsai gyára

Várhatóan december 10-én befejezi a működését és ezzel az ostyagyártást a Bonbonetti Choco Kft. nagykanizsai cége, a Choco Bonita Kft., a csoportos létszámleépítéssel elküldött 64 dolgozó mintegy harmadát az ugyanazon a telephelyen működő Kanizsa Pékség foglalkoztatná tovább.

Kivonul Nagykanizsáról a Bonbonetti

Megszünteti nagykanizsai gyártását az ukrán államfő érdekeltségében álló Bonbonetti, az édesipari társaság üzemében 60 fős létszámleépítést jelentettek be, ami azt jelenti, hogy decemberben meg is szűnik a termelés Nagykanizsán - értesült a Népszabadság.

Az oroszok, a Bonbonetti és az ukrán elnök

A Forbes magazin szerint a jövendő ukrán elnök, a 48 éves Petro Porosenko 1,3 milliárd dolláros vagyonával Ukrajna hetedik leggazdagabb embere, aki segítette a Janukovics bukásához vezető kijevi tüntetéseket. Érdekeltségeihez tartozik a budapesti Bonbonetti cipruson bejegyzett tulajdonosa is, ugyanakkor az orosz hatóságok a közelmúltban széleskörű vizsgálatot folytattak édesipari birodalma, a Roshen oroszországi telephelyein.

Új termékekkel jelentkezik az utolsó magyar csokigyár

Egy éven belül egymilliárd forintos beruházást hajt végre a budapesti Bonbonetti-gyárban új tulajdonosa, az ukrán Roshen csoport, hogy az utolsó nagy hazai csokoládégyár új termékekkel jelenjen meg az európai piacon.

Ukrán tulajdonba került az utolsó magyar csokigyár

Jóváhagyta az ukrán versenyhivatal, hogy az 1996-ban alapított helyi Roshen csokoládégyár fél éve megvásárolta a budapesti Bonbonetti Choco Édesipari Kft. több mint 50 százalékát.

Az ukrán gazdasági miniszter lesz a Bonbonetti főrészvényese

Az ukrán gazdasági miniszter tulajdonában lévő Rochen édesipari vállalat engedélyt kapott az ukrán monopóliumellenes bizottságtól arra, hogy megvegye a magyarországi Bonbonetti Choco csokoládégyár részvényeinek több mint 50 százalékát.

Egy éves a chips adó

Ha az volt a törvényalkotók célja a népegészségügyi termékadó – NETA , vagy közkeletű nevén, a chips adó bevezetésével, hogy csökkenjen az édességfogyasztás, akkor sikerrel jártak. A NETA mintegy 70 százalékát az édesiparnak kell fizetnie, és ezt megérezték a vevők is.
1
Világgazdaság Piactér