chipsadó

Ötvenöt milliárd forint chipsadót fizettünk

Több mint 55 milliárd forint folyt be a népegészségügyi termékadóból a 2011-es bevezetése óta - írta a Magyar Nemzet az egészségügyért felelős államtitkárság tájékoztatására hivatkozva.

ÉFOSZ: nem vált be a chipsadó

Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) szerint nem változott érdemben a magyar lakosság só- és cukorfogyasztása a népegészségügyi termékadó hatására, míg az érintett ágazatok vesztesége jelentősen emelkedett. A szervezet titkára szerint az adót pozitívnak tartó OÉTI-felmérés módszertana is megkérdőjelezhető.

Megszólalt a Red Bull: Nem vonulunk ki Magyarországról

Nem kizárt, hogy elhagyja Magyarországot a Red Bull, az esetleges távozás mögött a csökkenő fogyasztás és a chipsadó állhat. A Marketing & Média szerint a leépítés ellenére az energiaitalt továbbra is lehet majd kapni Magyarországon.

Gazdaságilag hasznos a chipsadó

Az úgynevezett "chipsadók" bevezetése gazdasági szempontból nagyon hasznos lehet a Világbank egészségügyi főtanácsadója szerint. Armin Fidler az ausztriai Gasteinben, az Európai Egészségügyi Fórumon nyilatkozott erről az APA osztrák hírügynökségnek.

Meglódultak a chipsadóbevételek

A korábbi becslésekhez képest kisebb lehet az elmaradás az idei tervhez viszonyítva chipsadófronton, a labdarúgó Eb és a nyár ugyanis szépen hizlalja a bevételeket - írta a csütörtöki számában a Napi Gazdaság.

Lassú halált hoz a cégekre a chipsadó

Kényszerű áremelés, visszaeső forgalom, stagnáló vagy csökkenő árbevétel, elbocsátások, elmaradó beruházások – ezektől szenved ma több, chipsadóval sújtott cég. Nem is fizetnek majd várhatóan összesen annyi pénzt a költségvetésbe, mint tavaly, miközben a népegészségügyinek nevezett termékadóból sem jön egyelőre a remélt bevétel.
Világgazdaság Piactér