Citi

Nagyot nőtt a brókercégek nyeresége

Rekordszintű bevételt tettek zsebre a brókercégek az első fél évben. A nyereségük is megugrott és a mérlegük is felduzzadt, részben a Citi–Erste-fúzió miatt.

Tovább gazdagodtak a leggazdagabbak

Tavaly év végén a legvagyonosabb 50 ezer magyarnak már négyezermilliárd forint fölötti megtakarítása lehetett a hazai privátbanki szolgáltatóknál. A privátbankok nagyot nőttek a múlt évben, az idén az Erste és a Citi lakossági üzletágának összeolvadása átrendezheti a piacot.

A válság óta átgondoltabban választanak kölcsönt a cégek

A kereskedelem-finanszírozás a növekedés egy jó útja lehet, ehhez azonban a finanszírozói szemléletnek is meg kell változnia, hogy az üzleti folyamatot tekintse a hitel biztosítékának – mondja Hatfaludi Balázs, a Citi Magyarország vállalati kereskedelemfinanszírozási vezetője. A vállalati finanszírozás lesz a témája a Világgazdaság következő konferenciájának, amelyet december 9-én tartunk Budapesten.

Vállalati finanszírozás’2014

Időpont: 2014. december 9. 8.30-14.00 óráig Helyszín: Hotel Mercure Budapest Buda 1013. Budapest, Krisztina körút 41-43.

MNB-bírság: visszajöttek, de mennek is a nullás számlák

Nem sokáig örülhettek a Citibank ügyfelei annak, hogy a korábbi nullás számlák ismét díjmentessé váltak. A Magyar Nemzeti Bank március 13-án tette közzé, hogy a jogsértően díjat emelő bankokat megbünteti, és megtiltja számukra a további jogsértéseket.

Jön a pénz a bankoktól

A hitelintézetek végrehajtják, amit a jegybank előírt a számukra, és hamarosan utalják az MNB szerint tavaly év eleje óta jogtalanul beszedett díjakat az ügyfeleknek. Aki már nem ügyfél, postán kaphatja meg a pénzét.
Világgazdaság Piactér