Elefántcsontpart

Olcsóbb lehet a kakaó

Két éve nem tapasztalt mélységbe estek a londoni kakaóárak, miután bőséges kínálatot ígérő szállítmányok érkeztek az elefántcsontparti kikötőkbe.

Jelentősen csökkenhet a kakaó ára

Kereken egy hónappal Laurent Gbagbo elnök hatalmának megdöntése után Elefántcsontpart ismét elkezdte a kakaó exportálását.

Kitört a béke - Drágulhat a csokoládé

Tegnap a volt elefántcsontparti elnök csapatai egyoldalúan beszüntették a harcot a nemzetközileg elismert új államfő erőivel szemben. A polgárháború befejeződésének hatására az előrejelzések szerint 12 százalékkal eshet vissza a kakaóbab világpiaci ára, amely az utóbbi hetekben 32 éves csúcsot döntött meg. A következő időszakban mindamellett hazánkban is elkerülhetetlen válhat a csokoládé drágulása.

Az EU-nak elvei vannak, ezért nem jut kakaóhoz

Laurent Gbago, Elefántcsontpart elnöke utasítást adott az országban működő cégeknek, hogy kezdjék meg a kakaó exportját, ugyanakkor Európába az uniós embargó miatt továbbra sem juthat el az áru a világ legnagyobb termelőjétől.

Érdemes lehet gyorsan csokit venni

A kakaó ára rég nem látott magasságokba szökhet, miután az egyik fő exportőr, Elefántcsontpart közölte: egy hónapig szünetelteti a kakaó kivitelt.

Drágulni fog a csokoládé

Miközben világszerte nő a csokoládé fogyasztás, az alapanyagul szolgáló kakaóbab termelést visszaesés fenyegeti – jósolják árupiaci elemzők.
Világgazdaság Piactér