eu-támogatás

Uniós pénzből készülhet el az észak-erdélyi autópálya

Románia az Európai Unió forrásaiból finanszírozza az észak-erdélyi autópálya Marosvásárhelytől a magyar-román államhatárig tartó szakaszának a befejezését. Erről Razvan Cuc szállításügyi miniszter beszélt szerdán a Dcnews.ro portál szerkesztőségéből közvetített interjúban.

Megszűri a gyanús pályázókat a Miniszterelnökség

A Vidékfejlesztési program március 31-ig meghirdetett teljes, 1300 milliárd forintos támogatási keretéből eddig 460 milliárdra vállaltak kötelezettséget és 101 milliárdot fizettek ki – jelentette be Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség államtitkára. Erre az évre 300 milliárd forint vidékfejlesztési pénz kifizetését tervezik.

Pályázható a VEKOP teljes keretösszege

A Versenyképes Közép-Magyarország operatív program (Vekop) teljes hét évre (2014-20) vonatkozó keretösszegét sikeresen meghirdette pályázatok formájában a Nemzetgazdasági Minisztérium a kormány által kitűzött március 31-i határidőre - jelentette be Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára szombaton.

Határidő előtt elérhető a településfejlesztési pályázatok kerete

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) hét évre (2014-2020) vonatkozó 1231 milliárd forintos teljes keretösszegét pályázatok formájában már meghirdette a Nemzetgazdasági Minisztérium a kormány által kitűzött március 31-i határidő előtt - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára szerdán az MTI-t.

Lendületbe jött a fejlesztéspolitika

A 2014–2020-as uniós ciklus pályázatai közül tízből öt operatív programnál már elérhető a teljes keret, a többinél március 31-ig 533 milliárd forintnyi forrás meghirdetése szükséges a száz százalék eléréséhez – értesült a Világgazdaság.

Bod Péter Ákos: Elfogy a hátszél

Az elmúlt években komoly eredményeket ért el a magyar gazdaság, ugyanakkor korlátba ütközhet a növekedés: ez pedig a munkaerőhiány, és az uniós források 2020 utáni rendszere is hordoz magában bizonytalanságot – derült ki az Erste Bank által rendezett üzleti reggeli keretében felszólaló Bod Péter Ákos közgazdász előadásából.
Világgazdaság Piactér