fejvadász

Az "aranyhalak" mindig elkelnek - Fejvadász piac, most

Mindenki maradjon veszteg, ne most akarjon munkahelyet váltani, felértékelődik a sokéves és sokféle tapasztalat – intik a menedzsereket a fejvadászok. Ugyanakkor „kicsit megmozdult a piac”, de a fejvadászoknak még várni kell a 2008 előtti Kánaán visszatértére.

Budapesti akvizícióra készül a világ elsőszámú fejvadászcége

Európában a felsővezetők kiválasztása iránti kereslet növekedésére számítunk, ehhez igazítjuk terjeszkedési stratégiánkat Magyarországon, Lengyelországban és Törökországban – nyilatkozta Garry Burnison, a világ felsővezető-kiválasztó irodái közt piacvezetőnek számító Korn/Ferry International vezérigazgatója.

Mit ne tegyünk állásinterjú alatt?

A Society for Human Resource Management 500 fő bevonásával készített felmérése szerint a HR vezetők 40 százaléka megbocsáthatatlannak tartja, ha az állásinterjú közben megcsörren a jelentkező telefonja. Szintén "öngyilkos" lépés, ha a pályázó idő előtt kérdez a juttatásokról vagy a szabadságolásról. A Világgazdaság Online összegyűjtötte a legjellemzőbb hibákat, amelyeket az álláskeresők az interjúk során elkövetnek.

Állás egy kattintásra

Ki gondolta volna, hogy néhány évtized alatt újsághasábok bogarászása helyett már elég lesz egy közösségi portál tagjának lenni ahhoz, hogy megcsípjük álmaink állását?

Fordult a kocka - Már a vezetők is állásért kilincselnek

A fejvadászok látókörében már feltűntek új pozíciót kereső, vezető beosztású szakemberek - őket sem kíméli a válság. A szakértőkre viszont több és más jellegű munka vár: a jelölteknek most más kívánalmaknak kell megfelelniük, mint korábban.
1
Világgazdaság Piactér