Cégvilág

Budapesti akvizícióra készül a világ elsőszámú fejvadászcége

Európában a felsővezetők kiválasztása iránti kereslet növekedésére számítunk, ehhez igazítjuk terjeszkedési stratégiánkat Magyarországon, Lengyelországban és Törökországban – nyilatkozta Garry Burnison, a világ felsővezető-kiválasztó irodái közt piacvezetőnek számító Korn/Ferry International vezérigazgatója.

A Financial Timesnak nyilatkozva Burnison elmondta: Európában a mukerőpiac még sokáig gyengélkedni fog, de a „C-s szegmensben” (a CEO, CFO illetve CIO) a kereslet egyre nő. Európán belül a cégközpontok súlyának átrendeződésére számítanak: London veszíthet vezető pozíciójából a kormány adópolitikája nyomán, Svájc ugyanakkor feljövőben van: egyre több cég helyezi át központját Genfbe illetve Zürichbe.

A Korn/Ferry International 300 millió angol fontot szán európai terjeszkedésre a közeljövőben. Ennek irányítását elősegítendő maga Bunison is ideiglenesen átköltözött a nyugati partról Londonba.

Kilenc európai országban folytatnak tárgyalásokat cégvásárlásról, ezek közül Burnison csak az említett hármat – Magyarországot, Lengyelországot és Törökországot – nevezte meg.

Rómában, Párizsban és Milánóban a meglévő irodái létszámát bővítette a Korn/Ferry.

A Korn/Ferry üzleti stratégiája szempontjából Európa kiemelt jelentőséggel bír, a kontinens több régiója is számot tarthat érdeklődésére, köztük Közép-Európa is -- erősítette meg hírportálunknak Szabó Vilmos a Korn/Ferry Budapest ügyvezetője a FT értesülését, ugnakkor határozottan cáfolta, hogy ún. search company akvirálását fontolgatnák hazánkban. „Nincs felvásárlásra érdemes cég Magyarországon; akit érdemes lenne felvásárolnia, az a Korn/Ferry International Budapest, de az már az övé” jegyezte meg Szabó ironikus szerénységgel. Jelenleg az ún. LTC-profilú (leadersgip–talent–consulting) cégek körében folytatnak szándékfelmérő tárgyalásokat.

 

felsővezető-kiválasztás fejvadász Korn/Ferry International munkerőpiac
Kapcsolódó cikkek