Magyar fejvadászcég végzett az első helyen a Budapest Business Journal (BBJ) – Book of Lists friss rangsorában. A HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. lett az első magyar cég, amely a szóban forgó lista élére került.

Man,In,Suit,Look,Thru,Loupe,On,Statuettes,Closeup,In
fejvadász
A legjobbak között vannak a magyar fejvadászok.
Fotó: Shutterstock

Molontay Patrik ügyvezető igazgató óriási eredménynek tartja, hogy magyar cégként, minden nemzetközi hátszél nélkül tudnak piacvezetők lenni, és komoly visszaigazolás számukra, hogy nem volt hiábavaló az elmúlt tíz év kitartó és kemény munkája.

A cégvezető hozzátette, hogy nemzetközi terjeszkedést egyelőre nem terveznek, továbbra is inkább Magyarországon szeretnék tovább erősíteni a pozíciójukat.

A HumanField 2015-ben került be először a BBJ rangsorába, 2018 óta pedig a legnagyobb magyar vezetőkiválasztó cégként szerepel a listán. Ezúttal pedig a nemzetközi versenytársakat is nagy előnnyel tudták maguk mögé utasítani. A rangsor a 2021-es árbevételi adatok alapján készült.

Molontay Patrik zárásként elmondta, hogy a fejvadász szakma nagy kihívások előtt áll napjainkban. Érdekességként megjegyezte azt is, hogy az álláskeresők között gyakran előfordul, hogy a jelenlegi fizetésük dupláját jelölik meg bérigényként.

Borúlátóbbak a magyar munkavállalók

A dolgozók 40 százaléka valamilyen mértékben aggódik amiatt, hogy egy éven belül elveszítheti az állását, ami 12 százalékos pontos emelkedés fél éven belül, derül ki a BNP Paribas Cardif Biztosító és a Medián legfrissebb közös kutatásából.