fém

Így tisztítaná meg a kormány a fémpiacot

A Magyar Nemzet szerint több milliárdot hozna évente a költségvetésnek az a javaslat, amely új adófizetési szabályokat vezetne be a fém- és acéliparban. A rendelkezések kiszorítanák Magyarországról a betonvassal és más termékekkel üzletelő illegális köröket, egyúttal megakadályoznák, hogy a nemzetközi áfacsalók itt kezdjék újra külföldön leállított üzelmeiket.

A nagy fémfogás

Tizennyolc illegális fémtelepet számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Budapesten és Pest megyében. Az új fémtörvény rendelkezéseinek betartását ellenőrző akció keretében a hatóság 131 tonna fémet foglalt le.

Piaci nem az állami fémmonopóliumra

Nem tetszik a fémhulladék-kereskedelem szabályozására vonatkozó Jobbikos javaslat a piaci szereplőknek. Aszerint ugyanis állami kézbe kerülne az üzletág.

Erőre kapnak a fémárak

Az idén várhatóan erősödnek az iparifém-árak, miután tavaly a recesszióval kapcsolatos spekulációk miatt mélybe estek. Ám recessziótól már nem kell tartani, ha a kínai gazdasági folytatja növekedését – mutatott rá a Credit Suisse AG nyersanyagpiaci elemzője.

A befektetők imádnak mindent, ami fém - Az olajhelyzet rémes

Az ázsiai kereskedelemben hétfőn az alapanyagok általános drágulása volt megfigyelhető, ennek következtében a Reuters-Jefferies CRB index újabb két éves csúcsot ért el a dollár gyengülésének és a Kínából érkező erőteljes kereskedelmi adatok hatására.

Kína sakkban tarthatja a világ iparát

Kína több mint egy évtizeden át látta el a világot olcsó és jó minőségű ritka földfémekkel a saját készletei rovására, és a környezetet károsítva - jelentette ki Wang Caifeng, a kormányhoz közelálló Kínai Ritka Földfém Szövetség elnöke egy konferencián.
Világgazdaság Piactér