Cégvilág

Kelet-európaiak is lopnak színesfémet a német vasútnál

A német vasútnál az idei első félévben kevesebb színesfémlopás fordult elő. Az esetek száma 820 volt, mintegy 40 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi azonos időszakban.

A problémát azonban nem sikerült teljesen leküzdeni, az idei lopások miatt 61.400 percnyi késés fordult elő a német vasúti szerelvényeknél.

A színesfémlopások mindenekelőtt Németország keleti régióiban fordulnak elő - írja a Süddeutsche Zeitung. A német vasút közlése szerint például a berlini Keleti pályaudvaron ez év január-augusztus között a tavalyi azonos időszakhoz képest megnőtt a színesfémlopások száma.

"A vasút szerint ennek oka többek között a Kelet-Európából érkezett elkövetők megjelenése". A német szövetségi rendőrség álcázott módon nyomoz, s egyben értesíti a fémkereskedőket a megtörtént lopásokról annak megakadályozására, hogy az ellopott anyagokat felvásárolják.

Mesterséges DNA-val is megjelölik a kábeleket vagy síneket, e folyékony anyag vélhetően elriasztja a tolvajokat attól, hogy kábeleket vagy más értékes fém alkatrészeket tulajdonítsanak el.

vasút lopás fém
Kapcsolódó cikkek