FINANSZÍROZÁS

Megtorpant áprilisban a céges hitelpiac

A várakozásoknak megfelelően szerény teljesítményt hozott az április a vállalati hitelpiacon is. Az első négyhavi adatok ugyanakkor még mind a hitelállománynál, mind a tranzakcióknál stabil növekedést mutatnak.

Hátrányba kerülhetnek a kistelepülések

A kormány számításai szerint jövőre nagyjából 3000 milliárd forintból gazdálkodhatnak az önkormányzatok. A szektor hiánya GDP-arányosan 0,1 százalék lehet.

Erős a kínálat lakáshitelekből

A kínálati oldalt nem különösebben tépázta meg a járványhelyzet, ami a lakáshiteleket illeti: jelenleg is minden jelentősebb hazai szereplőnél fut valamilyen akció. Leginkább egyes kezdeti költségeket engednek el a bankok, vagy kamatkedvezményt ajánlanak az ügyfeleknek.

Nyugalom honol a régió kötvénypiacain

A járványhelyzet nyomán a kormányoknak rengeteg pénzre van szükségük lehetőleg azonnal, hogy finanszírozni tudják a gazdaság újraindításához és magasabb fordulatszámra pörgetéséhez szükséges programokat.

Összehangolt hitelcsomagot hirdetett meg az MFB

Régóta várta a piac a kormányzati hitelprogram részleteit. Sipos-Tompa Levente, az MFB elnök-vezérigazgatója szerint a bank történetében példátlanul nagy finanszírozási csomagot állítottak össze.

Kivárnak a személyi kölcsönnel

Az év végéig szóló THM-plafon mellett csökkentett maximális hitelösszeggel és alaposabb hitelbírálattal is szembesülhetnek azok a lakossági ügyfelek, akik most igényelnek személyi kölcsönt.

A babaváró húzta a hitelpiacot

Mintegy 390 milliárd forintnyi lakáscélú és fogyasztásihitel-szerződést kötöttek a háztartások az év első két hónapjában.
Világgazdaság Piactér