földgáztároló

Lépni kell a gáztárolócégnek

Megromlottak a hazai gáztárolás üzleti lehetőségei az elmúlt években, például, mert a piac kínálativá vált, a szállítási költségek magasak, az átlagosnál olcsóbb gáz pedig nehezen juthat be az országba. A társaság új termékekkel, nagyobb rugalmassággal javítana pozícióin

Az MVM-re vár a tárolófejlesztés folytatása

Az E.ON Földgáz Storage igazgatósági elnöke szerint magas üzemi és biztonsági színvonalú gáztárolók kerülnek az új tulajdonoshoz. A cég eddig 200 millió eurót fordított rájuk.

Hogyan vegyünk gáztárolót?

Még hónapokba telhet, amíg az MVM reális képhez jut a megszerzendő E.On eszközök értékéről, de már most tudott, hogy kitérhet a tárolókban lévő gáz közvetlen megvásárlása elől. Vezetése a múlt héten Moszkvában egyeztetett a Déli Áramlatról.

MMBF: van még bőven gázunk

Még két-három hétre való gázkészlete van az MMBF-nek, a napi kitárolás mennyisége azonban már csökken, megindult az enyhülés.

Befejezték a stratégiai földgáztároló feltöltését

Befejezték a stratégiai földgáztároló feltöltését, a tárolóban 1,2 milliárd köbméter készlet van, ami az E.ON földgáztárolójában lévő 200 millió köbméterrel együtt 1,4 milliárd köbméter stratégiai készletet jelent - közölte a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) hétfőn az MTI-vel.
1
Világgazdaság Piactér