gazdaság

Csökkent a német termelőiár-infláció

A vártnál nagyobb, de így is tizenhárom hónapja a legkisebb mértékben emelkedtek a termelői árak éves bázison Németországban januárban. 

A kockázatok velünk maradnak a jövőben is

A friss nemzetközi ranglisták sem a magyar modell sikeresebbé válását, sem az európai piacgazdasághoz való közeledését nem támasztják alá – véli Karsai Gábor, a GKI Gazdaságkutató vezérigazgató-helyettese.

Jót tett az építőipar a magyar gazdaságnak

A negyedik negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladva, 4,4 százalékkal nőtt a GDP a KSH adatai szerint. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint eredményes a gazdaságpolitika.

Az építőipar húzta a magyar gazdaságot

Magyarország GDP-je tavaly a negyedik negyedévben a nyers adatok szerint 4,4, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 4,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Tovább bővült a japán gazdaság

A vártnál kevésbé nőtt a japán gazdaság teljesítménye a tavalyi negyedik negyedévben, ám ezzel együtt már a nyolcadik egymást követő negyedévben mértek növekedést.

Bitcoint venne?

Más kriptovalutákhoz hasonlóan a Bitcoin sem szolgál semmilyen hasznos gazdasági célt – véli Adair Turner, a brit pénzügyi felügyelet volt vezetője, az Új Közgazdasági Gondolkodás Intézetének elnöke.

Világgazdaság Piactér