gazdasági fejlődés

Korrigálni kell a GDP-mutatót, nem lecserélni

Nem szabad hagyni, hogy a korábban tökéletesnek számító gazdasági mutató elvetendő mérőszámmá váljon – tanácsolja Urs Rohner, a Credit Suisse igazgatótanácsának elnöke.

Bejöttek a várakozások

A gazdasági növekedés egyensúlyi szempontból fenntartható, hiszen az eladósodás helyett a megtakarítások növekedése és a sérülékenység csökkenése kísérte – véli Suppan Gergely, a TakarékBank elemzője.

Globális trendek, lokális válaszok

A gazdasági fejlődés tartós fenntartása a termelékenység növekedésével biztosítható, melyhez minden nemzetgazdaságnak átfogó tervre van szüksége.

A digitális iparág lesz a gazdaság fejlődésének motorja

Nincs még egy szektor, mely olyan jelentős szerepet töltene be a magyar gazdaságban, miközben olyan kevés szó esne róla, mint az elkövetkező évtized fejlődésében meghatározó digitális iparág - mondta Deutsch Tamás miniszterelnöki megbízott csütörtökön az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) Menta 2015 Konferenciáján, Kecskeméten.

Továbbra sincs áttörés a gazdaságban

A Policy Agenda Gazdasági Fejlődés Indexe (GFI) javulást mutat az előző negyedévhez képest. Ez a folyamat lényegében megegyezik az elmúlt év általános tendenciáival, azonban a növekedési kilátások változatlanul bizonytalanok.

Tovább romlik a magyar lakosság vagyoni helyzete

Nem változott az első negyedévben a Policy Agenda gazdasági fejlődés indexe (GFI) az előző negyedévhez képest, a szervezet szakértői szerint a háztartások pénzügyi viszonyai, a vállalkozói szféra gazdálkodása, illetve a magyar gazdaság monetáris és fiskális helyzete alapján a várakozások mérsékelt optimizmust mutatnak.
Világgazdaság Piactér