Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége

Kétezer e-autó állhat jövőre forgalomba

A magyar autópiac kétarcú teljesítményt mutat az idén, a WLTP-szabvány a szeptember–decem­beri időszakban visszafogja az eladásokat. A szigorítás az elektromos autók eladására is kihat, a kiszállításokra akár egy évet is várni kell.

A hibrid autók vásárlását is támogatni kellene

Az elektromos autók vásárlásához hasonlóan támogatnia kellene az államnak a kis fogyasztású – legfeljebb kétliteres belső égésű motorral rendelkező – hibridautók megvételét – mondta a Világgazdaságnak Gablini Gábor.

Azt hitte, megváltozik az autószerviz-helyzet?

Az Európai Bizottság a napokban tette közzé a gépjármű piaccal kapcsolatos új rendeletét, amely nagyobb szabadságot ígér a tulajdonosoknak a szerviz terén és erősebb kontrollt a gyártók irányába. A Világgazdaság Online által megkérdezett szakértők azonban megerősítették: igazán komoly változás nem várható a rendelettől.

Az AEGON-nál marad a svájci frank alapú hitel

Az AEGON Magyarország Hitel Zrt. nem szünteti meg svájci frank alapú hiteleit, a folyamatos finanszírozás ugyanis a társaság erős nemzetközi hátterének köszönhetően biztosítható - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

"Nem dől össze a világ, ha nincs frankhitel" – Autós nagykoalíció

A Magyar Lízingszövetség, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete valamint a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége együttműködéséből autós nagykoalíciót hozott létre, hogy stabilizálja a magyar gépjárműpiacot és biztosítsák az ügyfelek folyamatos és biztonságos finanszírozását.
Világgazdaság Piactér