Giró-Szász

Giró-Szász: A kormány mindenki felsőoktatását fizeti

A kormányzat felsőoktatási koncepciójának lényege, hogy az állam mindenkinek kifizeti felsőfokú tanulmányait: valakinek ösztöndíj, valakinek Diákhitel 2 formájában - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő az MTI-nek.

A kormány nem tett le az egyéni nyugdíjszámlákról

A kormány nem tett le az egyéni nyugdíjszámlák kialakításáról, az érintett tárcák vizsgálják a különböző modelleket - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő az InfoRádió Aréna című műsorában. Giró-Szász András arról is beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az érintett tárcáknál, és előbb-utóbb megszületik ez az intézkedés.

A kormányszóvivő az ellenzékre mutogat az IMF-kampány kapcsán

Az állampolgárok minél pontosabb és szélesebb körű tájékoztatását szolgálja a kormányszóvivő elmondása szerint az a Miniszterelnökség által megrendelt médiakampány, amely az IMF-EU-tárgyalásokkal kapcsolatban indult kedden. Giró-Szász András rögzítette: a kormány nem az IMF ellen harcol.

Giró-Szász: Nincs romaellenes hangulat - videó

A magyar kormányfő mindig is elutasította és elítélte a faji vagy vallási alapú diszkriminációt, most azonban nincs Parlament és helyzet sincs - reagált a kormányszóvivő arra a kérdésre, hogy miért nem szólat meg nyilvánosan Orbán Viktor a Jobbik cigányellenes kijelentéseire.

Matolcsy elárulta, a kereskedőkre miért nem vetnek ki újabb adót

Az EU csatlakozás óta az előző kormányok képtelenek voltak teljesíteni az EU elvárásait, ezért túlzott deficit eljárás zajlott az ország ellen- hangzott el Giró-Szász András kormányszóvivő és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatóján, amelyen a Széll Kálmán terv 2.0-ban szereplő adóváltozásokról esett szó.
Világgazdaság Piactér