Haribo

A problémás gumimaci

Hans-Guido Riegel sietős módon alakítja át konszernné a családi vállalkozást, és ezzel számos menedzsert elriaszt. A 10 országban jelenlévő Haribo naponta több mint 100 millió gumimacit gyárt.

A Haribo 3,5 milliárd forintból fejlesztette nemesvámosi gyárát

Három és fél milliárd forintos beruházást zárt le a Haribo nemesvámosi gyárában, amelyhez 800 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az Új Széchenyi-terv keretében Európai Uniós forrásból; 40 új munkahelyet hoztak létre - hangzott el a cég szerdai projektzáró rendezvényén szerdán.

Birodalom gumimacikból

Jóindulatú diktátorként jellemezték beosztottjai Hans Riegelt, a gumimacik koronázatlan királyát, aki a héten, kilencvenéves korában halt meg.

Egy éves a chips adó

Ha az volt a törvényalkotók célja a népegészségügyi termékadó – NETA , vagy közkeletű nevén, a chips adó bevezetésével, hogy csökkenjen az édességfogyasztás, akkor sikerrel jártak. A NETA mintegy 70 százalékát az édesiparnak kell fizetnie, és ezt megérezték a vevők is.

Gumicukorban már elég nagyok vagyunk

Nyolcszázmillió forintos vissza nem térítendő állami támogatást kapott a Haribo Hungária Édességgyártó és -Forgalmazó Kft., mely megkétszerezi a közel 5000 négyzetméteres nemesvámosi gyártócsarnokát. A gyár bővítési munkálatai júniusban kezdődtek, és a tervek szerint a jövő év első felében fejeződnek be.
Világgazdaság Piactér