Cégvilág

Te jó ég! - Négyezer tonnával több gumicukor!

Több mint négymilliárd forintos beruházással bővíti gyárát a HARIBO Nemesvámoson.

Több mint 4,2 milliárd forintos beruházással a jelenleginek bővíti nemesvámosi gyárát a HARIBO Hungária Kft. - tájékoztatta a vállalat ügyvezetése szerdán az MTI-t. A gumicukorgyártó vállalat a fejlesztéshez közel 800 millió forintos támogatást nyert az Új Széchenyi Terv technológiafejlesztésre kiírt pályázatán, a jelenlegi ötezer négyzetméteres gyártócsarnok további nyolcezer négyzetméterrel bővül - mondta Perjés Ákos, a HARIBO Hungária Kft. kereskedelmi és marketing ügyvezető igazgatója. Hozzátette: a munkálatok júniusban kezdődtek, s a tervek szerint a jövő év tavaszán fejeződnek be. A technológia fejlesztése mellett új üzemcsarnokot és raktárépületet építenek, a beruházást követően legalább 25-tel növelik a dolgozók létszámát.

Axel Pietruschinski termelési ügyvezető igazgató elmondta: a nemesvámosi gyárban évente közel 13 ezer tonna gumicukrot gyártanak, a beruházással a gyár kapacitása egyharmadával, mintegy 17 ezer tonnára nő. Tájékoztatása szerint az Európában 15 vállalattal rendelkező konszern azért döntött a magyarországi bővítés mellett, mert rendkívül elkötelezett, motivált dolgozókkal nemzetközileg magas minőséget és jó gazdasági mutatókat érnek el. A termeléshez magyar beszállítóktól vásárolják a legtöbb alapanyagot, terméket, a gyárban több mint 30 féle terméket gyártanak különböző kiszerelésekben.

Marek Kisielewski pénzügyi ügyvezető igazgató közölte: a magyarországi vállalat tavalyi nettó árbevétele meghaladta a 7 milliárd forintot, és az adózott eredménye több mint 750 millió forintot tett ki. A nemesvámosi gyár dolgozóinak létszáma a bővítés előtt 152 volt.

Haribo gyár
Kapcsolódó cikkek