holding

Két év múlva tőzsdére mehet az OXO

Az öt éve alapított OXO Labs Kft.-t év végéig holding­gá szervezik. A társaság meghatározó szereplője lenne a régiónak. Oszkó Péter alapító-ügyvezető szerint a hazai startuppiac még mindig finanszírozásmotivált, az agrárinnovációról viszont beszélni kell.

Rekordévet zárt a „Buffett Művek”

Ismét megerősítette varázslói hírét Warren Buffett: a befektetéseit összefogó konglomerátum úgy tudott rekordprofitot elérni tavaly, hogy részvényárfolyama jelentősen gyengült.

Jelentősen nőtt a Berkshire Hathaway profitja

A világon az egyik legnagyobb, tőzsdén jegyzett vállalat, az amerikai Berkshire Hathaway holdingtársaság 5,48 milliárd dolláros adózott eredményt jelentett a tavalyi utolsó negyedév alapján, ami 32 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Az Alphabet anyavállalat része lett a Google

A Google internetes óriáscég tegnap bejelentette, hogy Alphabet néven új holding vállalatot hozott létre, amely egyfelől továbbra is Google néven foglalja magába a cég eddigi tevékenységének alapját jelentő keresőmotor-, reklám- és térképegységet, valamint az Androidot és a YouTube-ot, másfelől pedig a többi leányvállalatot.

Az egyik brit energiaszolgáltató kikelt populista ostorozásuk ellen

Abba kell hagyni a lakossági energiaszolgáltatók politikai célú, "esetenként populista" ostorozását, mivel ez elrettenti a befektetőket és veszélybe sodorja az ellátás biztonságát - írta vasárnap megjelent cikkében a legnagyobb brit energiaszolgáltató csoport vezetője.

Tőzsdére készül a Waberer’s

A Waberer's Európa harmadik legnagyobb fuvarozó cégévé szeretne válni. A holding pár év múlva tőzsdére léphet.
Világgazdaság Piactér