kockázatkezelés

Nem néznek szembe a korrupcióval a cégek

Számos hazai vállalatvezető véli úgy, hogy cégét egyáltalán nem érinti a korrupció és az etikai vétség problémaköre, igaz, csupán a cégek kevesebb, mint negyede igyekszik azonosítani az ilyen kockázatot hordozó kulcspozíciókat saját szervezetén belül.

Vállalati finanszírozás’2014

Időpont: 2014. december 9. 8.30-14.00 óráig Helyszín: Hotel Mercure Budapest Buda 1013. Budapest, Krisztina körút 41-43.

Kockázatkezelési adatbázis készül

A kormány informatikai fejlesztéssel védené a termelőket az időjárási kockázatoktól, olyan adatbázist építenek ki, amely tartalamazza az összes fontos információt. Az egyéni gazdák nagy részén ez nem segít, mivel elhibázott az új földtörvény

Kockázatkezelés nélkül nincs jó hozam

A unit linked életbiztosítások mellé egyre több biztosító kínál árfolyamfigyelő szolgáltatásokat, amelyek – ha kell – automatikusan is kezelik a kockázatot a portfóliókban. A kliensek sokszor elégedetlenek a hozammal, maguktól viszont ritkán cserélik le az eszközalapjaikat.

Kockázatkezelés? - Legfeljebb a cégek múltját ellenőrzik itthon

Továbbra is alig kezelik a nemfizetésből adódó üzleti kockázatokat a magyar vállalkozások másik 16 európai ország cégeinek átlagához képest, eközben – a csődtörvény módosítása ellenére – az első negyedévben 35 százalékkal növekedett a felszámolások száma, derül ki az Atradius Collections legfrissebb jelentéséből.

Rémes kilátások

A tavalyinál is rosszabb lehet a magyar cégek szempontjából 2012: a gazdasági válság utóhatásaihoz az idén hozzáadódik egy nagyfokú bizonytalanság, ami a gazdasági élet szinte minden területére kiterjed – írja a Coface Hungary.

Alulbecsüljük a kockázatokat

A magyar közép- és nagyvállalatok csupán 30 százalékának van írásos kockázatkezelési folyamata, a közép- és nagyvállalati kör kis része kezeli csak tudatosan, folyamatorientáltan ezt a rizikót.
Világgazdaság Piactér