kompenzáció

Útdíj: Áprilistól kaphatnak kompenzációt a nagycsaládosok

Áprilistól kérelmezhetik az útdíjfizetési kompenzációt a nagycsaládosok és a mozgásukban korlátozottak, ha a kormány elfogadja az erről szóló rendelettervezetet - írta pénteki számában a Magyar Nemzet a javaslatra hivatkozva.

Pénztárgépek: Nem tervezik a kompenzáció határidejének meghosszabbítását

A kormány nem tervezi az állami támogatás igénybevételére nyitva álló határid ő újabb módosítását – közölte Varga Mihály a parlament honlapján. Az MSZP-s Tóth Bertalan szerint mintegy 35 ezer vállalkozó több mint 40 ezer pénztárgépe után nem kapja meg a gépenkénti 50 ezer forintos támogatást, pedig önhibájukon kívül nem tudták azokat határidőre üzembe helyezni.

Százhúsz település vár még kompenzációra

Újabb 38 olyan önkormányzatnak ítéltek meg fejlesztési támogatást, amelyek nem vettek részt az adósságkonszolidációban – jelentette be Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára.

Küszöbön a megegyezés a minimálbérről

Napokon belül megszülethet a megegyezés a jövő évi minimálbérekről, a legkisebb bér 2014-ben biztosan átlépi a bruttó 100 ezer forintot. A megállapodás a reálpozíciót is javíthatja

Gallóné: Milyen béremelés az, ahol felvetődik a kompenzáció?

Októberben megkapták első emelt bérüket a tanárok. A kormányzt szerint a túlnyomó többség többet keres, a szakszervezetek szerint azonban sokan vannak olyanok, akiknél még jövedelemcsökkenés is előfordulhat. A kollektív szerződés tárgyalásánál felmerült (és az NGN-mél állítólag számításokat is végeznek erről), hogy a tanárok túlmunkáját megfizessék, valamint cafeteriát is kapjanak.
Világgazdaság Piactér