könyvelő

Eltűnnek a hagyományos könyvelőirodák

Számos, nem könyveléshez kapcsolódó többletfeladat rakódott a könyvelőirodákra, amelyek elvégzését eddig nem tudtak beépíteni áraikba.

Most kezdődik a könyvelők tánca

Szeptember végéig kell jelezniük a cégeknek, ha jövőre már a nemzetközi könyvelési rendszer, az IFRS alapján készített beszámolójuk szerint adóznának. A nemzetközi vállalatok magyar leányai valószínűleg átállnak

Több ezer könyvelőt törölnek, a napokban megy az értesítő

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2800 könyvelőt töröl a nyilvántartásból, és a napokban megkezdi a törlésről szóló határozatok kézbesíttetését - mondta Pankucsi Zoltán, az NGM adóügyekért felelős helyettes államtitkára pénteken az MTI-nek.

Az NGM a könyvelők több mint tizedének engedélyét vonta vissza

A Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM) lezárult a könyvelői továbbképzés ellenőrzése: az érintett 55 ezer könyvelő közül 7000 nem teljesítette a továbbképzést, ezért a tárca visszavonta engedélyüket - mondta a SZAK-ma.hu számviteli és adózási portálnak adott interjújában Pankucsi Zoltán, minisztérium adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára.

A könyvelők fizetése már nem éri el az országos átlagot sem

A könyvelők fizetése már nem éri el az országos átlagot sem, munkájuk ugyanakkor várhatóan jövőre sem csökken. Jobb helyzetben vannak a főkönyvelők, akik megközelítőleg kétszer annyit visznek haza havonta – derül ki a PENTA UNIÓ Zrt. legfrissebb felméréséből.

Könyvelők: Jól teljesít a gazdaság, de nem lesz tartós a kedvező hangulat

Az új üzleti lehetőségek száma továbbra is alacsony, mégis erőteljes bizalomnövekedés volt tapasztalható nem csak világszerte, de szűkebb régiónkban is 2013 első negyedévében. Félő azonban, hogy a lendület nem tart ki a második negyedévre – derül ki az ACCA és az IMA közös kutatásából
Világgazdaság Piactér