kor

A legtöbben öreg szürke Opellel járunk - íme, a magyar átlagautó

Az átlagos magyar autós szürke, ezüstmetál autót vezet, ami a legtöbb esetben Opel márkájú és átlagosan 12 éves a Generali PPF Holding (GPH) kilenc Kelet-közép-európai országban, saját ügyfelei körében elvégzett felmérése szerint. Az Opel nem csak nálunk népszerű, Bulgáriában, Horvátországban, Lengyelországban, Romániában és Szerbiában is a biztosított autók 8-17 százalékát adja ez a márka.

Idegenellenesség a magyarok közt - Az oktatás bizonyítottan segít

A kor előrehaladtával nő az idegenellenesek aránya a magyar felnőttek körében, de ez leginkább csak az alacsonyabb iskolázottságúakra igaz, míg a magasabb végzettségűek esetében a kor inkább ezzel ellentétes szerepet játszik az idegenek befogadása kérdésében – derül ki a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet legfrissebb kutatásából.

Egyre kevesebben dolgoznak: csúcson a munkanélküliségi ráta

Tavaly december és 2011 február közötti időszakban a 15–74 éves foglalkoztatottak létszáma 3 millió 762 ezer fő volt, ami 1,0 százalékkal több az előző év azonos időszakinál. A munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 2,2 százalékkal, 489 ezer főre nőtt, 11,5 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezve – írja a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb gyorsjelentésében.

A koruk miatt félhetnek leginkább a hazai munkavállalók

A legnagyobb eséllyel koruk miatt érezték úgy a munkavállalók, hogy diszkriminálják őket – állapította meg a TÁMOP 2.5.2. program keretében végzett „Munkahelyi foglalkoztatási viszonyok 2010” című kutatás során a TÁRKI két kutatója.
1
Világgazdaság Piactér