közbiztonság

Autókat gyújtott fel a képviselő, hogy a rossz közbiztonságról blogolhasson

Előzetes letartóztatásba helyezték a francia szélsőjobboldali Nemzeti Front egyik volt megyei képviselőjét, amiért aktivisták közreműködésével gépkocsikat gyújtott fel a körzetében, majd a blogján elítélte a romló közbiztonsági állapotokat - közölte a France 2 francia közszolgálati televízió.

Vona a Jobbik miniszterelnök-jelöltje

Vona Gábor pártelnököt választották meg a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének szombaton Budapesten, a párt tizedik, ünnepi kongresszusán.

Belügyi államtitkár: nem a rendőrség száma adja a biztonságérzetet

A rendőrség és a média érdekeit úgy kell összehangolni, hogy annak eredményeként a társadalom járjon jól - mondta Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára a témában rendezett konferencia szünetében tartott keddi sajtótájékoztatón, Budapesten.

Nagy Anna: "igenis" közeledtek az álláspontok a rendvédelmisekkel

A kormányszóvivő szerint a szakszervezetek egy része is szembenézett azzal az elmúlt időben, hogy a korábban adott jogok egy része - például a korkedvezményes nyugdíj eddig érvényes rendszere - ma már egyszerűen nem működik. Ahogy fogalmazott, úgy érzi: közeledtek az álláspontok.

Orbán: Eddig tartott a türelem, most jön az erő

"Most vagyunk abban a helyzetben, amikor tíz emberből kilenc azt gondolja, hogy ez így nincsen jól. Az egész ország azt látja, hogy ez az erőszak felé megy, és az erőszakkal szemben meg kell védeni az embereket. Mindenfajta erőszakkal szemben. Ez az állam és ez a miniszterelnök dolga is" - mondta Orbán Viktor a TV2-nek adott interjújában.

Vona kétkamarás parlamentet állítana fel

A Jobbik partnere lesz az új kormánynak abban, hogy javuljon a közbiztonság – mondta Vona Gábor, a párt vezetője a köztévé műsorában. Hozzátette: egy kétkamarás parlamentben lehetőséget kéne biztosítani a határon túli magyaroknak ahhoz, hogy beleszólhassanak a közügyekbe.

Továbbra is lesújtóan vélekedik a közvélemény a közbiztonságról

Az ország közbiztonságáról alkotott kép továbbra is lesújtó, míg helyben, a saját lakókörnyezetre vonatkozóan annak megítélése kedvezőbb – derül ki a Századvég Alapítvány megbízásából készült Forsense közvélemény-kutatásból. A megkérdezettek szerint a közbiztonság helyzetére a szociális feszültségek-, valamint az elszegényedés gyakorolják a legnagyobb hatást.
Világgazdaság Piactér