luxusadó

Ezer meg ezer kérdés a „luxusadó” körül

Karácsony Gergely adót vetne ki az 500 millió forint feletti magántulajdonban lévő lakóingatlanokra. A VG.hu-nak nyilatkozó szakértők szerint a főpolgármesternek nem lesz egyszerű dolga.

Vagyoni típusú közteher lehet a magyar luxusadó

Jövedéki adóként lehetetlen lenne bevezetni a luxusadót - vélik a www.ado.hu szakportál által megkérdezett adószakértők, akik szerint az általános forgalmi adó (áfa) kulcsainak "átszabása" sem biztosan kivitelezhető, így inkább vagyoni típusú adók jöhetnek szóba.

Depardieu elhagyta Franciaországot és nyílt levélben tiltakozik

"Már nem ugyanaz a hazánk" - írta a 63 éves Gérard Depardieu a francia kormányfőhöz intézett nyílt levelében. Jean-Marc Ayrault előzőleg kicsinyesnek nevezte a színészt, amiért a magas adó megfizetése elől Belgiumban telepszik le és visszaadja francia útlevelét.

Putyin az autókra is luxusadót vetne ki

Januárban Vlagyimir Putyin vagyonadó kivetését javasolta 2013-tól azokra, akik luxuslakással, jelentős földingatlanokkal, repülővel, yachttal, luxusautókkal rendelkeznek. Az autós törvénytervezet már kész.

Luxusadót vetne ki Matolcsy - Az EU-hoz fordult

Matolcsy György levélben kérte Algirdas Šemeta adóügyi biztost, hogy az Európai Bizottság mihamarabb tegyen javaslatot a luxuscikkek forgalmi adójának normál kulcsúnál magasabb adóztatására. Mint írta, a magyar kormány fontolóra venné egy, a hatályos adókulcsnál magasabb, 35 százalékos áfa-kulcs bevezetésének lehetőségét bizonyos termékek esetében, ha erre a Tanács közös hozzáadottértékadó-rendszerről szóló irányelvében foglaltak lehetőséget adnának.

Mi lesz a vagyonadóval? – Megszólalnak a szakértők

Az Alkotmánybíróság tegnapi döntésével egy hónapok óta zajló vita végére tett pontot. Az indítványozók „pergőtüzet” nyitottak e jogszabályra, annak szinte minden elemét megkérdőjelezték – véli Hegedüs Sándor, az RSM DTM Hungary adópartnere.
Világgazdaság Piactér