magyar gazdaság

Szárnyalhat a magyar gazdaság

Miután a kilátások folyamatosan javulnak, nem zárható ki, hogy tartósan 4 százalék felett nő a gazdaság idén és jövőre is – állítja Suppan Gergely, a TakarékBank elemzője.

Egy elveszett évtized után

Tavaly az egy főre jutó, vásárlóerő-paritáson számolt GDP alapján egy tapodtat sem közeledett a magyar gazdaság az EU-átlaghoz, sőt még vissza is estünk.

Hároméves csúcson a konjunktúraindex

Májusi emelkedése is hároméves csúcsára juttatta a GKI konjunktúraindexét, az emelkedés elsősorban a szolgáltató cégeknek köszönhető.

Macronnal mi is jobban járnánk

Franciaország elkerülte a gazdasági kockázatok szempontjából legrosszabb forgatókönyvet az elnökválasztás első fordulójában.

Még gyorsabb növekedést jósol jövőre Varga Mihály

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint a magyar gazdaság növekedési kilátásai a következő években is kedvezőek, 2018-ban 4,3 százalékos lehet a gazdasági növekedés üteme az ez évre várt 4,1 százalék után.

Sebességet vált a magyar gazdaság

Lényegesen nagyobb sebességre kapcsol idén a magyar gazdaság, a gyorsulást a lakossági fogyasztás bővülése és a beruházások mértékének növekedése is segíti - olvasható a Takarékbank legfrissebb előrejelzésében.

Élénkült a magyar gazdaság

Jól kezdte az évet a magyar gazdaság, az első három hónapban a GDP-növekedés akár a 2016 végén mértnek a duplája is lehetett.
Világgazdaság Piactér