MAPI

Van kiút a negyvenmilliós játszmából

A háromajánlatos módszerrel az egyszerűbb beszerzéseket néhány hét alatt le lehetne bonyolítani, de az összetettebbekre is elegendő lenne egy-két hónap.

Nagyra nyílik a brüsszeli pénzcsap

Több ezer magyarországi cég juthat összesen mintegy 200 milliárd forintnyi uniós támogatáshoz augusztus végén, szeptember elején, amikor lehull a lepel két slágerpályázat nyerteseiről.

Pályázatírók sem kellenek

Jelentősen átalakul jövőre az uniós források hazai pályáztatásának rendszere a közszférában. A közcélú projektek előkészítéséért, megvalósításáért külön állami szakapparátus áll fel, így elvileg nem lesz szükség a pályázatíró cégek szolgáltatásaira

Minden fillért lehívnánk

Az eddigi, sokat bírált uniós pályázati rendszer helyett egy teljesen új struktúrát hoz létre a kormányzat 2014-től – közölte Orbán Viktor. Addig is azonban számos változtatást hajtanak végre, hogy az ország „az utolsó fillérig” le tudja hívni az uniós forrásokat.

"Szükségszerű lépés" az uniós kasszakulcs Lázárhoz kerülése

„A lépés örvendetes, szükségszerű és nem példa nélkül álló lenne” – így értékelte lapunknak Essősy Zsombor, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatója azt a lapinformációt, miszerint Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető leendő államtitkár kapná meg az uniós pénzek felülvizsgálatának hatáskörét.

Kifizetésre váró ezermilliárdok

Legalább heti 30 milliárd forintos kifizetési szintet kellene elérni az ország számára elérhető uniós források teljes lehívásához. A jelenlegi ütem azonban nem haladja meg a 20 milliárdot sem.

Ezerötszáz 25-30 fős céget lehet helyzetbe hozni

Egyszerűbb és hatékonyabb pályázati rendszerre számíthatnak a kkv-k – hangzott el az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) konzultációs periódusának záróakkordjaként a Magyarok a Piacon Klub „Boldogítás helyett boldogulás – Legyen vállalkozásbarát a pályáztatás” címet viselő rendezvényén.
Világgazdaság Piactér