mentőszolgálat

Újabb mérföldkőhöz ért a mentőbeszerzés

A mentőszolgálat rekordösszegért vásárolna mentőkocsikat. Ha sikerülne, azzal mintegy tíz év alatt csaknem a teljes flotta lecserélődne. A csapatszállító és az áruszállító járművekre kiírt eljárás viszont eredménytelen lett.

Mentőállomást kap Józsefváros

Józsefvárosi mentőállomás létrehozásáról írt alá együttműködési megállapodást az Országos Mentőszolgálat.

Még mindig akadozik a betegszállítás

A betegszállítások száma 25 százalékkal csökkent, miközben az üresen megtett kilométerek száma legalább 30 százalékkal nőtt, miután május 1-jétől az egész országban az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) irányítja a betegszállítást. Holott az átszervezés indoka épp a hatékonyság növelése volt.

Döbbenetes adósságnövekedés

A kórházak államosítása előtt meg kell állapodni arról, hogy ki állja a 45 milliárd forintot már meghaladó adósságuk cechjét. Egyben azt is el kell dönteni, hogy ki fizeti vissza az önkormányzatoknak a gyógyítás fejlesztésére fordított milliárdokat.

Teljes lett a légi mentés

Garantált az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) működése az idén, a múlt évhez hasonlóan közel 23,4 milliárd forint a költségvetési előirányzatuk – mondta lapunknak Győrfi Pál, a szolgálat kommunikációs igazgatója. Annak kapcsán kérdeztük, hogy a napokban adták át az átépített budaörsi mentőbázist, ahol a kormányzati, az önkormányzati és az üzleti szféra összefogásával európai mércével mérve is a legkorszerűbbek közé tartozó légimentő-bázist építettek ki. Ez utóbbi építésének teljes költsége bruttó 235 millió forint volt.

"Csak Budapesten két óránként megáll valaki szíve!"

Június és szeptember között két, egy kiemelt mentőautó felszerelésével rendelkező robogó biztosítja a gyors segítségnyújtást a fővárosban. Az Erste Lízingnek, a SzerencseJáték Rt.-nek, a DC Staff Security-nek, a sanofi-aventis/Chinoin-nak és több más kisebb szponzornak köszönhetően azonban a „hős mentősök” is éppen időben kaptak segítséget, így folytathatták, sőt tovább is fejleszthették az életmentő munkát.
1
Világgazdaság Piactér