Rejtélyes mentőkonvojra lett figyelmes a VG.hu egy olvasója, aki múlt hét óta szinte minden reggel 8 és 9 óra között belefut a szirénázva tovaszáguldó egységre Budapesten, a Vágány utca és a Dózsa György út környékén, a Hősök tere közelében. A konvoj általában 3-4 mentőautóból áll és még egy felvezetőkocsi is velük tart. 

Fotó: VG.hu / VG.hu

A fővárosban nem meglepő a mentőautók látványa, sokfelé találkozni segíteni igyekvő, szirénázó kocsikkal, de ilyen sokat egyszerre, egy irányba vonulni, ráadásul rendszeresen, az valóban nem mindennapi látvány. 

Olvasónk szerda reggel munkába menet le is kapta a vonuló konvojt, illetve az autók hátulját, mert mire előkapta a telefonját, már el is száguldottak a kocsik a dolgukra. 

Lapunk megkereste az Országos Mentőszolgálatot is, hogy pontosan mit szállítanak a mentők, melyik intézmények között közlekednek és van-e a konvojnak köze a koronavírus-járványhoz. Az OMSz szóvivője szűkszavúan tájékoztatta a VG.hu-t. 

Az Ön által említett mentőegységek nem a COVID járvánnyal összefüggésben, hanem egyéb szolgálati feladataik ellátása kapcsán közlekednek 

– írta válaszában Győrfi Pál kommunikációs és pr vezető. 

Közelebb így nem jutottunk a rejtély megoldásához.