mérséklődés

A jövő héten kissé mérséklődik az extrém hideg

A következő napokban is többfelé ködös lesz az idő, ezeken a helyeken ónos szitálás is lehet. A hideg némileg mérséklődik, de hajnalonként továbbra is többfelé mínusz 10 Celsius-fok alá süllyed a hőmérséklet. Szél viszont nem várható, csak élénk lehet a légmozgás - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Jövő héten sem lesz ritka a mínusz 10 fok

A hét második felében némileg mérséklődik az extrém hideg, de akkor is csak maximum 5 Celsius-fokig melegedhet a levegő, a minimumok továbbra is többfelé mínusz 10 fok körül alakulnak. Emellett többször várható havazás is, az erős, olykor viharos szél miatt hóátfúvásokra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Spanyolországban tovább csökkent a munkanélküliek száma

Spanyolországban tavaly 9,5 százalékkal, több mint 390 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma - közölte a munkaügyi központok nyilvántartásai alapján készült összegzését a spanyol munkaügyi minisztérium szerdán, hangsúlyozva, hogy ilyen mértékű éves csökkenésre még nem volt példa az elmúlt húsz évben.

Egyre szívesebben házasodunk

Több gyermek született és kevesebben haltak meg idén január és október között, mint 2015 első tíz hónapjában, így mérsékeltebb a természetes fogyás az egy évvel korábbinál. Emellett kiugróan megnőtt a házasodási kedv is Magyarországon - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az MTI-vel.

Tovább zuhant az építőipar volumene

Az építőipari termelés volumene 2010 áprilisában mind kiigazítatlan adatok szerint, mind munkanaptényezővel kiigazítva 15,7%-kal csökkent a 2009. áprilisihoz képest.
1
Világgazdaság Piactér