munkaügyi per

Így lehet szabályosan felmondani

A munkaviszony munkáltató általi jogszerű felmondásának számos kritériumnak kell megfelelnie, többek között a felmondás indokolásának világosnak, valósnak, továbbá okszerűnek kell lennie.
2017.03.09 Olvasási idő:

Zalaegerszeg tárgyalja a Zsolnay volt dolgozói elleni pereket

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. összesen 136 volt dolgozója ellen indított munkaügyi pert tárgyalják Zalaegerszegen, miután a cég szerint egykori alkalmazottai tavaly nyáron jogellenesen mondtak fel - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.
2017.02.09 Olvasási idő:

Oszkó: helyes döntés volt az MNV egykori vezetőjének elbocsátása

Oszkó Péter korábbi pénzügyminiszter jogszerűtlennek minősített döntése közel 200 millió forintjába kerülhet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nek a társaság szerdai közleménye alapján azért, mert a bíróság elsőfokú döntése szerint Tátrai Miklós, a zrt. egykori vezérigazgatója munkaszerződésének 2009 júliusi megszüntetése jogellenes volt.
2012.04.18 Olvasási idő:

A jó munkaerő titka: dolgozik, mint a gép és soha nem beteg

Kirúghatnak-e valakit állásából a betegsége miatt? Tájékozódhat-e alkalmazottja egészségi állapotáról a munkáltató? A tömeges elbocsátások idejét élve bizony nem lényegtelen kérdések ezek.
2010.02.17 Olvasási idő:

Bátrabban pereskedhetnek

Januártól a munkaügyi perekben a munkavállalók 75-80 százalékánál csökkenhet annak kockázata, hogy vesztesként állniuk kell a jogvita költségeit.
2009.12.01 Olvasási idő: