Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.

Percenként 16 ezer magyar gyújtott rá júniusban

Megdőlhet idén a magyarországi dohánypiac 586 milliárd forintos éves értékesítési rekordja, amihez nagyban hozzájárulhat a júniusban eladott 56,5 milliárd forintnyi termék.

A bankok visszafizetik az MNB által kifogásolt díjtételeket

Az MTI-nek nyilatkozó bankok határidőre visszafizetik az ügyfeleknek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában szereplő, jogsértőnek minősített díjakat. Bár a Magyar Bankszövetség több tagja is jelezte korábban, hogy megalapozatlannak tartja a büntetést és várhatóan bírósághoz is fordulnak, ez nem halasztó hatályú.

Illegális dohánypiac: közel 4,5 millió ellenőrzést végzett a NAV idén

Az illegális dohánypiac kereskedelem ellen idén közel 4,5 millió ellenőrzést végzett az adóhatóság, ebből több mint 16 ezer történt a zöldhatáron és több mint 86 ezer a közutakon – közölte a parlament honlapján a nemzetgazdasági tárca adó és pénzügyekért felelős államtitkára. Ha ellenőrzött forrásból származó információ áll rendelkezésre, akkor a NAV bárhol, bárkinek a tulajdonában lévő ingatlanon, épületben ellenőrzést tarthat a (kereskedelmi mennyiségű) adózatlan jövedéki termék felderítése érdekében.

Tízmilliárdok vasútbiztonságra

Európai szinten piacvezető, de hazai vasútbiztonsági piacon új szereplőként jelent meg legalacsonyabb ajánlatával a most folyó tenderen az Alstom. A cég a szegmens két tekintélyes szereplőjével van versenyben: a Siemensszel, amely a kormány stratégiai partnere, és a Thalesszel, amely a Közgép-unoka Dunántúli Kft-vel indult.

Lejárt a napraforgó ideje?

Jelentősen megváltoztathatja több szántóföldi kultúra, elsősorban a napraforgó jövedelmezőségét az a brüsszeli lépés, amelynek értelmében az EU betiltja egyes, a méhekre veszélyesnek tartott csávázószerek alkalmazását.
Világgazdaság Piactér