Világgazdaság

Egyben vagy darabonként is vihetik a Kapuvárit

A második pályázaton egyben hirdették meg a felszámolók az egykori kapuvári húsgyárat működtető cégek vagyonát, de külön-külön is lehet ajánlatot tenni az egyes tárgycsoportokra – derül ki a felhívás szövegéből. A vagyontárgyakra vagyoncsoportonként lehet ajánlatot tenni, de elsőbbséget élvez az, aki a teljes meghirdetett vagyontömegre tesz ajánlatot, másodsorban pedig az, aki a Kapuvári Hús Zrt. vagyonelemeire együttesen tesz ajánlatot. A pályázatok benyújtási határideje július 25. dél.

A tavaly ősszel leállt üzemet működtető Kapuvári Hús Zrt. és a Kapuvári Bacon Kft. vagyonát ugyanazon az áron hirdették meg, mint áprilisban: utóbbi irányára nettó 1 milliárd 611 millió forint, amiből a működéshez szükséges berendezések 595 milliót tesznek ki. A részvénytársaság tulajdonában lévő, annak telephelyén lévő Kapuvári Bacon Kft. eszközeit 452,3 millió forintért hirdették meg.
Jelezték: a felszámolók megfelelő ajánlat hiányában a pályázatot eredménytelennek nyilváníthatják és új pályázatot írhatnak ki.

„Az első kör eredménytelensége nem lepett meg, az ágazat helyzete, vagy a potenciális vevők taktikai megfontolása is indokolhatja mindezt” – nyilatkozta a Világgazdaságnak korábban Jendrolovics Pál Péter, a Kapuvári Hús ZRt. felszámolóbiztosa.

A cég eszközállománya piaci szereplők szerint vegyes állapotban van, ez szintén az elemenkénti értékesítés mellett szólhat. Információink szerint a vágóvonal két évtizedes technológiát képvisel, és hűtőrendszer sem kellően hatékony, igaz, mindkettő működőképes. Lapunk értesülései szerint mégis inkább a késztermék-gyártósorában lehet fantázia. Piaci szereplők szerint a cégcsoport feldolgozási tevékenységét végző Kapuvári Bacon Kft. érlelőkamrái, szeletelőgépei és vákuumcsomagoló berendezései jelenthetnek jó vételt. Ha sor kerül a két húsüzem elemenkénti értékesítésére, ezekre a tételekre valószínűleg viszonylag könnyen akad majd vevő.

NAV logisztika Bank of England raktározás OTP Moody's Orbán Viktor Demján Sándor Balog Zoltán Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. Google Inc. mezőgazdaság Magyar Telekom Nyrt. Mol George W. Bush Varga Mihály Európai Unió Egyesült Államok Kapuvári Giró-Szász András áruszállítás Robert Fico