Világgazdaság

A hajrában naponta több mint ötszáz trafikszerződés

A BAT Pécsi Dohánygyár Kft. az engedéllyel rendelkező trafikosok több mint 80 százalékával már szerződést kötött a július elsejei indulás előtt. Az utolsó napokban létrejött megállapodások száma naponta meghaladta az ötszáz darabot.

Két nappal a trafikok nyitása előtt, a kiskereskedők trafiknyitáshoz szükséges engedélyeinek megszerzésével párhuzamosan, a BAT aláírt szerződéseinek száma meghaladja a négyezret, azaz az engedéllyel rendelkező kiskereskedők 80 százalékát. A cég közölte, hogy a szerződéskötés és a boltok zökkenőmentes indulása érdekében a további szerződéskötés és a termékkel való feltöltés egész hétvégén zajlik. Az utolsó napokban létrejött megállapodások száma naponta meghaladta az ötszáz darabot.

A BAT Pécsi Dohánygyár Kft. a legnagyobb hazai dohányipari szereplőként, mind pedig a Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetségének soros elnökségét betöltő vállalataként a kezdetektől szakmai javaslatokkal támogatta a trafikrendszer sikeres felállását és a kiskereskedők szakmai munkáját. A BAT a trafikrendszer minden érintettjeivel együttműködik. Stratégiai együttműködést alakított ki a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt-vel, és a trafikosok érdekeit képviselő Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesületével. A rendszer indulásával teljes kapacitásával az átállásra koncentrálnak.  „Minden szabad kézre és segítségre szükség van a rendszer indulásához" – közölte a vállalat Magyarországért és közép-európai régiójáért is felelős ügyvezető igazgatója. Octavian Dascalescu szerint ilyen szintű átalakulásra már rég volt példa a világ piacain.

A hazai termelőkapacitással rendelkező BAT Pécsi Dohánygyár Kft. Magyarország legnagyobb dohányipari befektetője 800 alkalmazottal, de indirekt módon több ezer főt foglalkoztatnak.

dohány BAT Pécsi Dohánygyár Kft. trafik Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. Octavian Dascalescu Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége