Nemzeti Választási Bizottság

Lemondott Patyi András

A Nemzeti Választási Bizottság új elnökének Rádi Pétert választották.

Három hét múlva indul a kampányidőszak

Február 17-én, a szavazást megelőző 50. napon kezdődik a választási kampányidőszak és lépnek életbe egyúttal a kampányra vonatkozó szabályok.

NVB: 113 népszavazási kezdeményezésből hatot hitelesítettek

A benyújtott 113 közül hat népszavazási kezdeményezést hitelesített jogerősen az új népszavazási törvény 2014. januári életbe lépése óta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) és az ügyekben másodfokon eljáró Kúria. 2002-2014 között az NVB és jogelődje, az Országos Választási Bizottság (OVB) a benyújtott 1775 kezdeményezésből 165-öt hitelesített.

A Fidesz tudomásul vette a vasárnapi pótlék megduplázásáról szóló aláírásgyűjtést

A Fidesz tudomásul veszi a Nemzeti Választási Bizottság döntését arról, hogy aláírásgyűjtés kezdődhet a vasárnapi pótlék újabb megduplázásáról, miután az Országgyűlés - kormánypárti képviselők javaslatára - márciusban elfogadta, hogy a korábbi ötven százalékos vasárnapi pótlék helyett száz százalékos pótlék jár a kisboltok alkalmazottainak évente öt vasárnap - közölte a kormánypárt szerdán az MTI-vel.

Nem vizsgálhatják a kampányígéreteket a választási bizottságok

A választási bizottságok nem vizsgálhatják az önkormányzati választáson induló jelöltek vagy jelölő szervezetek kampányígéreteinek valóságtartalmát, még abban az esetben sem, ha teljesen egyértelmű, hogy azokat lehetetlen teljesíteni.
Világgazdaság Piactér