BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Fidesz tudomásul vette a vasárnapi pótlék megduplázásáról szóló aláírásgyűjtést

A Fidesz tudomásul veszi a Nemzeti Választási Bizottság döntését arról, hogy aláírásgyűjtés kezdődhet a vasárnapi pótlék újabb megduplázásáról, miután az Országgyűlés - kormánypárti képviselők javaslatára - márciusban elfogadta, hogy a korábbi ötven százalékos vasárnapi pótlék helyett száz százalékos pótlék jár a kisboltok alkalmazottainak évente öt vasárnap - közölte a kormánypárt szerdán az MTI-vel.

A száz százalékos bérpótlékról a vasárnap dolgozók extra munkaterhelését és a hazai kiskereskedelmi vállalkozók teherbíró képességét figyelembe véve döntött a parlament - teszik hozzá. Ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy a kérdéses, kétszer nagyobb bérpótlék veszélybe sodorhatja az ott dolgozók munkahelyét. A lehetséges hatások tekintetében tehát érdemes az érintetteket bevonni a döntéshozatalba - írják.

A Fidesz közölte: a vasárnapi pihenőnap bevezetése óta 15 ezerrel többen dolgoznak a kiskereskedelemben. A kiskereskedelmi munkahelyek védelme és a dolgozók bérének emelése érdekében a Fidesz a már megduplázott vasárnapi bérpótlék mellett a minden munkavállalót érintő személyi jövedelemadó csökkentésével és a családi adókedvezmény növelésével segíti, hogy jövőre még több pénz maradjon a dolgozóknál.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdán hitelesítette a Tóbiás József MSZP-elnök által a 200 százalékos vasárnapi bérpótlékról kezdeményezett népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívét.

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerdán, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ülése előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a szocialista párt mindent megtesz azért, hogy legyen népszavazás a vasárnapi boltbezárásról, és azt a népszavazást meg fogja nyerni Magyarország lakosságának döntő többsége.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.