Nemzeti Versenyképességi Tanács

A modern gazdaság a digitalizációra épül

Kiemelt cél egyrészt a digitalizá­ció előnyeinek mind hatékonyabb kihasználása, másrészt a készpénzállomány csökkentése. Az elektronikus pénzügyek ezen a téren nyújthatnak nagy segítséget – mondja a Nemzeti Versenyképességi Tanács hétfői ülésére meghívott Becsei András, a Magyar Bankszövetség elnöke.

Bársony Farkas: szembetűnő a lemaradásunk az e-pénzügyekben

Időszerű annak vizsgálata, hogy az adóhivatal készítse el a vállalkozások adóbevallását – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Bársony Farkas, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) elnöke, a Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja és a PwC cégtársa.

Magyarország legnagyobb problémáját oldanák meg Vargáék

A felnőttképzés ösztönzésével és a foglalkoztatási helyzet javításával foglalkozott a Nemzeti Versenyképességi Tanács, azzal a céllal, hogy a magyar gazdasági szereplők rendelkezésére álljon a szükséges munkaerő.

A kormány elfogadta a versenyképességi tanács javaslatait

A Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT) alakuló ülésén megjelölt hat területet a gazdasági kabinet és a kormány is megtárgyalta, illetve jóváhagyta - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön, sajtótájékoztatón, a tanács ülése után.
1
Világgazdaság Piactér