olajtársaság

Megkezdte szegedi működését a British Petrol

Elkezdte működését a British Petrol (BP) Szegeden, az olajipari cég új szolgáltatóközpontjának irodaháza a tervek szerint szeptemberre készül el - tájékoztatta a vállalkozás kommunikációs ügynöksége kedden az MTI-t.

Töltőállomás ilyet még nem csinált

Az első Mol arculatú, ENI-től vásárolt töltőállomáson az autóban ülve vásárolható étel és ital, a kútnál a nyártól már áram is „tankolható”.

Csökkenő bevétellel is nyereséges lett az INA

Csökkenő értékesítési árbevétel mellett nyereséget ért el 2016-ban a horvát INA Group energiaipari vállalat, az üzemi eredmény 607 millió kuna volt az előző évi 1,3 milliárd kuna veszteséggel szemben.

Azért drága a benzin, mert érzelmi kérdést csinálunk belőle?

Az osztrák autóklubok szerint nem kizárólag az olajtársaságok felelősek a magas üzemanyagárakért. Igazából nincs is értelme magas üzemanyagárakról beszélni, hiszen az üzemanyag az aktuális ártól függetlenül folyamatosan "túl drága", mivel elsősorban szubjektív, érzelmi kérdésről van szó - vélik az osztrák autóklubok szakértői.

BP, Shell, Total - Benzinár-kartell miatt vizsgálódik Berlin

A német szövetségi kartellhivatal versenyjogi eljárást indított az öt nagy olajkonszern ellen - írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Az óriáscégek ellen a független töltőállomás-üzemeltetők nyújtottak be panaszt.
Világgazdaság Piactér