önkéntes nyugdíjpénztár

MNB: megéri az öngondoskodás

A 10 és 15 éves hozameredmények alapján továbbra is az inflációt meghaladó átlagos vagyongyarapodás jellemzi az önkéntes nyugdíjpénztárakat.

Az idén is jól megy a pénztáraknak

A legeredményesebb önkéntes nyugdíjpénztári alap több mint 13 százalékot hozott az idén, de más, sok részvényt tartó portfólióval is 5-10 százalék között lehetett keresni.

Jól jártak a pénztártagok

Két számjegyű hozamok is voltak tavaly a nyugdíjpénztáraknál. Minél kockázatosabb alapot választott a tag, annál jobban járt.

Aggódhatnak a kasszák a cafetéria miatt

Különösen az egészségpénztárak aggódhatnak a cafeteria tervezett átalakítása miatt. Ha nem fizetnek tovább a munkáltatók, eltűnhet a működési bevételük nagy része.

Nagyot nőtt az önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona

A Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona szeptember végén 978 milliárd forintot ért el, szemben az egy évvel korábbi 880 milliárddal – közölte lapunkkal a szervezet. – Ez 11 százalékos növekedésnek felel meg, ami a mostani, egyéb megtakarítási konstrukciókon elérhető hozamokhoz képest igen attraktívnak számít.

Egyre kevesebben maradnak pénztári tagok

Csökkenő létszám és növekvő vagyon jellemzi a pénztárakat az Magyar Nemzeti Bank által pénteken közzétett első negyedéves adatok alapján.
Világgazdaság Piactér