szabályozás

Kína szigorított, a kripto-fagyi visszanyalt

A kínai jegybank legújabb szabályozásával keményen odacsapott a digitális fizetőeszközöknek.
2021.09.27 Olvasási idő:

Családi pótlék: nem egyértelmű a szabályozás

A családi pótlék szüneteltetésére vonatkozó szabályozás nem kellően egyértelmű a jogalkalmazók számára, ezért az ombudsman a miniszterhez fordult.
2017.05.29 Olvasási idő:

FinTech: több a kérdés, mint a válasz

A FinTech kapcsán ma talán több a kérdés, mint a válasz – mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára.
2017.05.18 Olvasási idő:

Lélegeztetőgépre kerülnek az épületek

Két év múlva a középületekbe, négy év múlva meg már az új építésű lakásokba is kötelező lesz beépíteni szellőzőrendszert, ami az egészséget és a megtermelt energiát is őrizni hivatott.
2017.04.26 Olvasási idő:

Augusztustól a 16 évesek már nem vehetnek cigit Ausztriában

A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorítása érdekében az eddigi 16-ról 18 éves életkorra emelik a dohányipari termékek vásárlásának és fogyasztásának minimális korhatárát - - erről döntöttek pénteken az ausztriai tartományok képviselői. A
2017.03.31 Olvasási idő:

Kósa szerint át kell írni a lex Heinekent

A Fidesz frakcióvezetője szerint több helyen módosításra szorul az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú használatának tilalmáról szóló törvényjavaslat, amelyet hétfőn kezdett tárgyalni a parlament.
2017.03.21 Olvasási idő:

Feketelista készül a jogsértő webshopokról

A webáruházak zömét Magyarországon a KKV szektorba tartozó vállalkozások üzemeltetik, akik az elektronikus kereskedelemre vonatkozó jogszabályok 2017 februári változása miatt nem lehetnek teljesen nyugodtak.
2017.03.20 Olvasási idő:

Enyhébb szabályok a GMO-takarmányokra

Megváltoztatná a genetikailag módosított szervezeteket (GMO) nem tartalmazó élelmiszerek jelölésére vonatkozó szabályozást a Földművelésügyi Minisztérium.
2017.03.20 Olvasási idő:

Kötelező lehet a szakképzett eladók alkalmazása

Szakképesítéssel rendelkező eladók alkalmazását írhatják elő azokban az áruházakban, ahol nemcsak napi fogyasztási cikkeket kínálnak, hanem például műszaki vagy ruházati termékeket is – tudta meg a Magyar Idők.
2017.03.14 Olvasási idő:

Szabályozzák a drónok reptetését

A kis légi jármű még játékszer, de 25 deka fölött már vizsgát kell tennie a vezetőnek.
2016.12.28 Olvasási idő: