orbán-kormány

Megalakult az új kormány

Kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának minisztereit Áder János köztársasági elnök pénteken Budapesten, ezzel megalakult az új kabinet.

Lassan lezárul a kormányátalakítás

Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója váltja Balog Zoltánt az Emmi élén, ahol három nő is államtitkári posztot visz majd.

Fókuszban a demográfia

A választási eredményre többféle magyarázat lehetséges, de minden jel szerint perdöntő szerepet játszott ebben a javuló gazdasági teljesítmény.

Május 7-én alakul meg az új parlament

A negyedik Orbán-kormány megalakulásának időpontját – a korábbi ciklusok gyakorlata alapján – néhány héttel a parlament alakuló ülése után hirdethetik ki.

Jó a kapcsolat a kormány és az EBRD között

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) szempontjából nincs kockázat Magyarországgal; ez idáig ugyanis itt százhetven projekt keretében 2,7 milliárd eurónyi - több, mint 800 milliárd forintnyi - összeget fektetett be - írja szombati számában a Magyar Hírlap.

Fazekas Sándor: a turisztikai fejlesztésekre is koncentrál a kormány

A kormány településfejlesztési, vidékfejlesztési politikájának jó példája az a helyi termékekre alapozó, átgondolt turisztikai fejlesztés, amely a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Harsányban megvalósult - mondta Fazekas Sándor a harsányi sópince előtt tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.

További pluszforrásokat kap a Honvédelmi Minisztérium

A kormány a közelmúltban döntött arról: további forrásokat bocsát a Honvédelmi Minisztérium rendelkezésére, hogy a lehető legnagyobb mértékben saját erőforrásból valósítsa meg a nemzeti ünnepek lebonyolítását. Kun Szabó István vezérőrnagy, a tárca társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek adott interjúban azt mondta, számára mindez azt jelenti, hogy az elmúlt egy évben jól végezték a munkájukat, és a kormány hosszabb távon gondolkodik a Honvédelmi Minisztériumhoz került terület fejlesztésében.

Jóváhagyta a kormány a motorvonatok beszerzését

Jóváhagyta a kormány annak a projektjavaslatnak a támogatását, amelynek értelmében hat elővárosi villamos motorvonatot szerezhet be a MÁV-Start - az erről szóló kormányhatározat pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben.

Magosz: a kormány álljon ki a föld védelme mellett

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) kormányzati lépéseket sürget annak érdekében hogy a földeket a magyar gazdák ne csak bérlőként, hanem tulajdonosként művelhessék, a vásárláshoz pedig megfelelő finanszírozási, hitelezési lehetőségek legyenek - mondta Jakab István csütörtökön Kisbucsán.
Világgazdaság Piactér