Oszkó Péter

Oszkó: most kevés az informatikus, húsz év múlva túl sok lesz

Informatikushiány van Magyarországon, ezt észleljük mi is – mondta Szentkuti Gabriella, a Microsoft Magyarország ügyvezetői igazgatója a Világgazdaság „Gazdasági csúcstalálkozó: csúcsvezetőknek” című konferenciájának kerekasztal-beszélgetésén. Oszkó Péter, az OXO Labs vezetője az oktatás szerepéről elmondta, jelenleg nincs olyan tudásanyag, amire biztosan elmondható, hogy tíz év múlva is érvényes lesz.

Oszkó: nem fenntartható a gazdasági modell

Nem beszélhetünk tartós növekedési pályáról – mondta Oszkó Péter, az OXOLabs alapító-igazgatója a magyar gazdaság helyzetéről szólva a Világgazdaság évnyitó konferenciáján.

Oszkó: Az utolsó tartalékokat veszik el

A szocialista kormányok hitelből történő osztogatása is káros volt, de a gazdasági növekedést megfojtó fideszes gazdaságpolitikáról sincs jó véleménnyel a volt pénzügyminiszter

20 millió forintra bírságolta a Tescót a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. (TESCO) akciós kampányának vizsgálata során megállapította, hogy a meghirdetett akciója során megtévesztő tájékoztatásokat tett közzé a termékek elérésére és a kedvezmények mértékére vonatkozóan. A jogsértés elkövetéséért a vállalkozásra 20 000 000 forint bírságot szabott ki a GVH.

Oszkó Péter: csapdahelyzetben az ország

Csapdahelyzetben van az ország; folyamatosan mérsékelte kiadásait, ám ennek semmi eredménye, az elvonási szint magas marad, mert csökkent az össztermék - mondta Oszkó Péter a Népszabadságnak adott interjúban.
Világgazdaság Piactér