BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hollandiába költözik a magyar tőzsdei cég

Az OXO Technologies Holding közgyűlése jóváhagyta a társaság székhelyének áthelyezését Rotterdamba.

Az OXO Technologies Holding június 18-án megtartott közgyűlése egyhangúlag és véglegesen jóváhagyta a társaság székhelyének áthelyezését a hollandiai Rotterdamba – jelentette be a tőzsde honlapján az Oszkó Péter nevével fémjelzett, feltörekvő technológiai cégekbe fektető vállalat. 

OszkoPeter2021_vz, OXO,
Rotterdamba költözik Oszkó Péter cége / Fotó: Vémi Zoltán

A közgyűlési döntéssel és a vagyonmérleg és az átalakulási tervezetek szükséges jóváhagyásával megindul az az eljárás, melynek eredményeként a társaság nyrt.-ként kikerül a magyar cégnyilvántartásból, és változatlan részvényesi körrel, tulajdonosi és tőkeszerkezettel, jogfolytonosan, NV (Naamloze Vennootschap) társasági formában felkerül a holland cégnyilvántartásba. 

A társasági átalakulástól és a székhelyváltoztatástól függetlenül az OXO részvényei folyamatos kereskedésben maradnak a BÉT Xtend piacán, és az átalakulás lezárultával a részvényesek automatikusan rendelkezni fognak a Hollandiában bejegyzésre került társaság azonos számú és névértékű részvényével. 

A székhelyváltoztatás jogi folyamatának végeztével a társaság továbbra is végre kívánja hajtani részvényeinek a BÉT Standard piacra történő bevezetését.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.