BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Finn fintechcégbe fektet az OXO

Oszkó Péter cége 700 ezer eurós tőkeemelést hajt végre az iconicchain OY nevű startupban.

Az OXO Technologies Holding befektetési szerződést írt alá hétfőn az iconicchain OY finn székhelyű technológiai társasággal. Az Oszkó Péter érdekeltségébe tartozó tőzsdei cég három angyalbefektetővel összesen egymillió euró eurót invesztál a finn startupba, amelyből az OXO 700 ezer euró tőkeemelést hajt végre. Az iconicchain OY szolgáltatása a pénzügyi szektor compliance, azaz szabályozásoknak való megfelelőségi folyamatait digitalizáló megoldás, amely korszerű blokklánc-technológiára épül. A cég tavalyi árbevétele 452 ezer euró volt 183 ezer EBITDA és 138 ezer profit mellett.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

A finn fintechcéghez a szerződés aláírásáig az idén már 472 ezer euró bevétel folyt be, ezenfelül további 1,115 milliós szerződésállománxa van, amelyből 885 ezer euró új ügyfelektől fog érkezni, 230 ezer pedig a meglévő ügyfelek supportdíja. 

A leszerződött bevételekből várhatóan az idén még 300 ezer euró bevétel érkezik be. A befektetést nemzetközi terjeszkedésre fordítja a cég, amely a közeljövőben az angol piacra szeretne belépni, miközben tovább erősítené jelenlétét a németen is. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.