Az OXO Technologies Holding befektetési szerződést írt alá hétfőn az iconicchain OY finn székhelyű technológiai társasággal. Az Oszkó Péter érdekeltségébe tartozó tőzsdei cég három angyalbefektetővel összesen egymillió euró eurót invesztál a finn startupba, amelyből az OXO 700 ezer euró tőkeemelést hajt végre. Az iconicchain OY szolgáltatása a pénzügyi szektor compliance, azaz szabályozásoknak való megfelelőségi folyamatait digitalizáló megoldás, amely korszerű blokklánc-technológiára épül. A cég tavalyi árbevétele 452 ezer euró volt 183 ezer EBITDA és 138 ezer profit mellett.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

A finn fintechcéghez a szerződés aláírásáig az idén már 472 ezer euró bevétel folyt be, ezenfelül további 1,115 milliós szerződésállománxa van, amelyből 885 ezer euró új ügyfelektől fog érkezni, 230 ezer pedig a meglévő ügyfelek supportdíja. 

A leszerződött bevételekből várhatóan az idén még 300 ezer euró bevétel érkezik be. A befektetést nemzetközi terjeszkedésre fordítja a cég, amely a közeljövőben az angol piacra szeretne belépni, miközben tovább erősítené jelenlétét a németen is.