Az OXO Technologies Holding igazgatósága új tőkebefektetést szavazott meg az Oriana csoportnak – jelentette be kedden a feltörekvő technológiai cégekbe fektető és azokat mentoráló társaság.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

A társaság vezető befektetőként tervez részt venni az Oriana következő tőkeemelésében, melyet a felek összességében 3,5 millió eurós összegben terveznek végrehajtani. 

Az OXO saját befektetését önálló leányvállalaton keresztül hajtaná végre, melyre a teljes befektetésből 1,5 millió eurós összeg juthat. 

A tervezett végrehajtása érdekében a társaság megkezdi az Oriana International Zrt. részletes átvilágítását, továbbá a befektetési kör teljes tőkeigényének fedezéséhez szükséges befektetői konzorcium koordinálását.

Az Oriana egy B2B fókuszú, úgynevezett low-code/no-code fejlesztési platform, melyet nagyvállalati szolgáltatásmenedzsment rendszerek felépítésre terveztek. A platformnak köszönhetően olcsóbban és gyorsabban lehet létrehozni különböző vállalati alkalmazásokat elmélyült programozói tudás megléte nélkül is. 

A terméket több iparágban, számos nagyvállalatnál vezették már be, melyből az Oriana csoport tavaly mintegy 2,6 millió eurós bevételt realizált, miközben az EBIDTA-ja a piaci terjeszkedés elmúlt 3 éve alatt is növekedést tudott mutatni.

A low-code, no-code fejlesztések piaca elemzői várakozások szerint a következő 10 évben akár 30 százalékos növekedést is elérhet, így a jelenlegi piaci tendenciák mindenképp kedvezőek az Oriana számára. A csapat 6 fős menedzsmentje magasan kvalifikált, tapasztalt vezetőkből áll, akik jelentős mértékben fektettek be saját tőkéjükből is a cégbe. Jelenleg több, mint 85 munkavállaló dolgozik a cégben sales, marketing és fejlesztői és support pozícióban. A tervezett tőkeemelés célja az Oriana Európán belüli további terjeszkedésének finanszírozása. A társaság korábbi pénzügyi befektetője az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures. 

Az OXO részvényeivel szeptember 9-én indult meg a kereskedés a Budapesti Értéktőzsde Xtend piacán. Oszkó Péter alapító-vezérigazgató a tőzsdei bevezetés kapcsán a VG-nek adott interjúban elmondta, a társaság belátható időn belül megduplázhatja portfóliójának méretét.