BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új befektetési célpontot talált Oszkó Péter cége

Az OXO Technologies Holding 1,5 millió eurós tőkeemelést tervez az Oriana csoportban.

Az OXO Technologies Holding igazgatósága új tőkebefektetést szavazott meg az Oriana csoportnak – jelentette be kedden a feltörekvő technológiai cégekbe fektető és azokat mentoráló társaság.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

A társaság vezető befektetőként tervez részt venni az Oriana következő tőkeemelésében, melyet a felek összességében 3,5 millió eurós összegben terveznek végrehajtani. 

Az OXO saját befektetését önálló leányvállalaton keresztül hajtaná végre, melyre a teljes befektetésből 1,5 millió eurós összeg juthat. 

A tervezett befektetés végrehajtása érdekében a társaság megkezdi az Oriana International Zrt. részletes átvilágítását, továbbá a befektetési kör teljes tőkeigényének fedezéséhez szükséges befektetői konzorcium koordinálását.

Az Oriana egy B2B fókuszú, úgynevezett low-code/no-code fejlesztési platform, melyet nagyvállalati szolgáltatásmenedzsment rendszerek felépítésre terveztek. A platformnak köszönhetően olcsóbban és gyorsabban lehet létrehozni különböző vállalati alkalmazásokat elmélyült programozói tudás megléte nélkül is. 

A terméket több iparágban, számos nagyvállalatnál vezették már be, melyből az Oriana csoport tavaly mintegy 2,6 millió eurós bevételt realizált, miközben az EBIDTA-ja a piaci terjeszkedés elmúlt 3 éve alatt is növekedést tudott mutatni.

A low-code, no-code fejlesztések piaca elemzői várakozások szerint a következő 10 évben akár 30 százalékos növekedést is elérhet, így a jelenlegi piaci tendenciák mindenképp kedvezőek az Oriana számára. A csapat 6 fős menedzsmentje magasan kvalifikált, tapasztalt vezetőkből áll, akik jelentős mértékben fektettek be saját tőkéjükből is a cégbe. Jelenleg több, mint 85 munkavállaló dolgozik a cégben sales, marketing és fejlesztői és support pozícióban. A tervezett tőkeemelés célja az Oriana Európán belüli további terjeszkedésének finanszírozása. A társaság korábbi pénzügyi befektetője az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures. 

Az OXO részvényeivel szeptember 9-én indult meg a kereskedés a Budapesti Értéktőzsde Xtend piacán. Oszkó Péter alapító-vezérigazgató a tőzsdei bevezetés kapcsán a VG-nek adott interjúban elmondta, a társaság belátható időn belül megduplázhatja portfóliójának méretét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.