Otthontérkép

Már nem retró többé a Balaton

Veszprém a legdrágább, Zalában várható a legnagyobb áremelkedés és Somogyban van a legtöbb építkezés a Balaton mentén.

A lakásárakat is megdobják az irodák

Jelentősen felértékelik környezetüket az új és felújított irodaházak, amelyek közelében 25-30, de akár 60-80 százalékos lakásár-emelkedésre is van példa.

A lakásárakat is megdobják az irodák

Jelentősen felértékelik környezetüket az új és felújított irodaházak, amelyek közelében 25-30, de akár 60-80 százalékos lakásár-emelkedésre is van példa – derül ki a Váci úti irodafolyosóra fókuszáló elemzésből.

Megéri tetőtéri lakásba fektetni

Egyre népszerűbbek a nagyvárosok tetőtéri lakásai az ingatlanpiacon – az Otthontérkép.hu aktuális elemzése szerint.

Ezek az ország legnagyobb épülő lakóparkjai

Kicsit több mint hatvan jelentősebb lakóparki beruházás zajlik ma Magyarországon. A lakópark-láz lassan komoly tényezővé válik a piacon: jelenleg több ezer nagyobb ingatlanban épülő lakás vár új gazdára. A legnagyobb projekt a Corvin Átrium, ott 551 otthont alakítanak ki.

Van, ahol a bűnözés miatt sem lesz olcsóbb a lakás

A lakásárakat 60 százalékban az ingatlan adottságai, 40 százalékban a környék jellemzői alakítják, leginkább a szolgáltatások és részben a bűnözési statisztika - állapította meg saját adataira alapozva az Otthontérkép.hu csapata, amely kiugró eltérést a bulinegyedben és a budai várban tapasztalt, ahol az ingatlanárak a helyenként nagyobb számú bűnesetek dacára is kiugróan magasak.
Világgazdaság Piactér